Купівля-продаж пиломатеріалів на аукціонах біржі ТОВ УУБ

Основним одержувачем деревної сировини є будівництво. Деревина стійка до високих температур і не деформується. Це протилежність сталі, яка розширюється, коли стає дуже гарячою. Пиломатеріали – це напівфабрикат для виробництва дерев’яних елементів, без якого важко уявити сучасне господарство, а також життя звичайних людей. Це основа для виробництва речей, необхідних для існування людей.

Пиломатеріали, висихаючи, збільшують свою твердість, а отже, і міцність. Тому вони ідеально підходить для брусів або конструкційних балок. Ці дерев’яні елементи необхідні для передачі навантаження від даху на стіни будинку, що будується. Залежно від того, з якої деревини вона походить, пиломатеріали мають різні характеристики, корисні при її застосуванні.

З липня 2021 року в Україні пиломатеріали купують на електронних аукціонах лише через ліцензовані товарні біржі, такі як «Українська універсальна біржа», яка є офіційним майданчиком ДП «Прозорро.Продажі». Для того щоб стати учасником торгів потрібно пройти попередню акредитацію на сайті ТОВ «Українська універсальна біржа».

Види пиломатеріалів для продажу на електронних аукціонах УУБ

Пиломатеріали можуть бути виготовлені з хвойних або листяних порід дерев. Перший є сировиною для виробництва підлоги, дверей і вікон. Пиломатеріали твердих порід, з іншого боку, використовуються для виготовлення меблів і столярних робіт. Серед пиломатеріалів переважають ялина та сосна. Пиломатеріали твердих порід виготовляються з дуба, берези та бука.

Основою поділу пиломатеріалів є також ступінь їх обробки. Ми маємо справу з необрізними пиломатеріалами, де обробляються тільки дві паралельні поверхні, а бічні залишаються необробленими. З іншого боку, обрізний брус обробляється в чотирьох площинах. Це результат подвійного тертя. Існують також конічні пиломатеріали, тобто гострі пиломатеріали з непаралельною обрізкою по осі. У торгівлі зустрічаються також пиломатеріали, у яких кути поперечних профілів містять елементи периметра деревини, тобто канти або клини. 

Основою поділу пиломатеріалів є також їх розміри. І так:

  • товщина дошки 19-45 мм, ширина 75-250 мм;
  • колода товщиною 50-100 мм і шириною 100-250 мм;
  • обрешітка має перетин від 38/63 до 75/140 мм;
  • брус має перетин від 200/200 до 275/275;
  • квадратний брус має перетин від 100/100 до 175/175;
  • брус має перетин від 12/24 до 29/70 мм;

Наведені вище розміри відносяться до хвойних порід. Пиломатеріали листяних порід мають дуже схожі розміри.

Купівля-продаж пиломатеріалів на торгах біржі ТОВ «УУБ»Електронні аукціони які проводить «Українська універсальна біржа» реалізує механізм який дозволяє учасникам торгів отримувати вичерпну аналітику щодо пиломатеріалів та необробленої деревини, знайти можливо за посиланням https://www.uub.com.ua/presscenter/novyny-birzhi/kupivlya-prodazh-pylomaterialiv-na-auktsionah-birzhi-tov-uub/, членам біржі надається можливість моніторингу індексу цін за вибраний період, що дозволяє вибудовувати стратегію торгів.