Панель приладів VDO не працює. Рівень температури та палива «глючать»

Наприклад:

Справжня температура двигуна дорівнює 90 градусів (це ми знаємо), а на панелі приладів вона показує 110 градусів. Бензину в баку 10 літрів, а на панелі приладів показує то 20 літрів, то 15 літрів, а іноді і правильно 10 літрів. Причому зазвичай тахометр і швидкість завжди показують правильні значення.

У мене така проблема була десь цілий рік. Коли тестую панель приладів ( Натиснути кнопку добового пробігу – утримувати, включити запалення, спостерігається відхилення всіх стрілок покажчиків приладів на весь розмах шкали і повне заповнення сегментів РКІ, а також відбувається загоряння контрольної лампи аварійного запасу рівня палива. При тесті панелі приладів покажчик температури пройти відстань від 50 до 130. Рівень палива повинен плавно пройти відстань від 0 до 1). Якщо під час тесту покажчики правильно працюють, то справа в електроніці. В автосервісах говорять, що ці панелі приладів не підлягають ремонту. Просто купи нову таку саму панель приладів і все буде нормально. Гроші витрачати було шкода на нову панель приладів VDO (десь 2400 руб.), Так як обороти двигуна і швидкість автомобіля показувалися, температуру стежив на маршрутному комп’ютері ШТАТ 510, і коли заправлявся доводилося виставляти бензин так само на штатному комп’ютері. Він вичитувався теоретично з контролера. До речі, досить точно йшов розрахунок, тільки набридло постійно виставляти бензин.

До речі, ось ще одна головна особливість, яка мене збентежила, справа в тому, що покажчик температури починав сильно скакати, коли на машині включалися габаритки, ближнє світло, ітд.

Нещодавно вирішив зайнятися цією проблемою і повністю розібратися. Не дуже я вірив, що це відмова електроніки. Рішення виявилося дуже простим. Насправді треба просто підвести хорошу «землю» до панелі приладів. Або просто відновити стандартну. Після всіх затягувань «землі» панель приладів почала працювати правильно. Покажчик температури та палива працюють тепер точно, навіть при включених габаритках, печі, тощо.